Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Προβολή της ταινίας Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ του Ρόμαν Πολάνσκι τη Δευτέρα 3 Απριλίου στο Πολιτιστικό κέντρο Αμφίκλειας ώρα 20:30

Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας  Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ του Ρόμαν Πολάνσκι  τη Δευτέρα 3 Απριλίου στο Πολιτιστικό κέντρο Αμφίκλειας ώρα 20:30. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράκληση, εν όψει Πάσχα, για προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας στο καλάθι αλληλεγγύης.
  Ο Πιανίστας,  ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι, παραγωγής 2002, με πρωταγωνιστή τον Έντριαν Μπρόντι, στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του.
  Η ταινία,  ίσως η καλύτερη, του Πολάνσκι απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών το 2002, κέρδισε τρία Όσκαρ: Καλύτερου ηθοποιού, καλύτερου σεναρίου και καλύτερης σκηνοθεσίας. Επίσης κέρδισε επτά Βραβεία Σεζάρ, ανάμεσα στα οποία αυτά της καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και Α’ ανδρικού Ρόλου.
  Η ταινία αναφέρεται στην γενοκτονία των Εβραίων από τους Γερμανούς στο Γκέτο της Βαρσοβίας κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης αυτοβιογραφίας του Εβραίου Πολωνού πιανίστα  Βλαντισλάβ Σπίλμαν  ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας χάρη στη φήμη του ως μουσικού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμείνει ψυχρός θεατής των φρικαλεοτήτων που συνέβαιναν γύρω του.
  Η ταινία αν και σκληρή, είναι ένας ύμνος στη δύναμη του ανθρώπου και της μουσικής που αντέχουν στη φρίκη του πολέμου. Κατορθώνει να συνδυάσει αρμονικά στο ίδιο έργο, σκηνές βίαιες και αποκρουστικές με σκηνές έντονης συναισθηματικότητας που αποπνέουν ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.        Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.