Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Συνεχίζονται τα έργα για το δίκτυο αποχέτευσης στην Αμφίκλεια

Μέσα στην γενική παγωμάρα ή το αργό σύρσιμο των Δημοσίων αλλά των ιδιωτικών έργων για τους γνωστούς και άγνωστους λόγους, κυρίως [δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων] δείχνει ακόμα πιο παράξενη η εικόνα μιας Αμφίκλειας της οποίας οι δρόμοι ανασκάπτονται σε μεγάλο βάθος και αποκαθίσταται με γρήγορους ρυθμούς από βαριά μηχανήματα, από άκρου εις άκρον κυριολεκτικά, διαταράσσοντας κάπως και την καθημερινή της λειτουργία σαν κωμόπολης.

Πρόκειται, όπως ακούγεται, για έργο το οποίο χρειάστηκε εκτός των άλλων και τις άοκνες, στοχευμένες και επίμονες  προσπάθειες όλων σχεδόν των τοπικών Δημοτικών αρχόντων και πολλών Υπηρεσιακών παραγόντων, επί μία 15ετία τουλάχιστον για να «ωριμάσει,» αλλά και για να μην απενταχθεί όσον αφορά την χρηματοδότηση, στους χαλεπούς καιρούς. Το έργο αφορά στην κεντρική αποχέτευση, την οποία πάντα η κωμόπολη διέθετε και ειδικότερα στον διαχωρισμό των ομβρίων υδάτων από αυτά των ακαθάρτων, με ξεχωριστούς αγωγούς, για την σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος ακολουθεί. 
Ελπίζοντας και πιστεύοντας στην ελαχιστοποίηση της όχλησης εν όψει των ημερών της Πασχαλιάς, στην ομαλή εξέλιξη του έργου, αλλά και στη σωστή τελική αποκατάσταση των δρόμων.    Φωτογραφίες Δ.Ι.Καλπύρης.     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.