Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, Για μακροχρόνια μίσθωση αγροτεμαχίων, στην ευρύτερη περιοχή Αμφίκλειας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η MYRINOUS ENERGY & οι ενεργειακές κοινότητες ΑΝΕΣΠΕΡΟΣ, ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡ ΗΛΙΟΣ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ
Για μακροχρόνια μίσθωση (>22 έτη) αγροτεμαχίων με σκοπό την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στην ευρύτερη περιοχή Αμφίκλειας που περικλείεται από :
ΠΕΟ Αθηνών-Λαμίας– επαρχιακής οδού Πολύδροσου-Μαριολάτας – Γραβιάς- εθνική οδό Λαμίας- Άμφισσας -Πρόποδες Καλλιδρόμου - Αμφίκλεια


Για τους όρους και τον τύπο μίσθωσης επικοινωνήστε :
Τριανταφύλλου Μιλτιάδης, Μπράλος : 6907934102
Καψάλη Ελένη, Λ. Σουνίου 16 Μαρκόπουλο : 22990-22932/6936709282
Παναγιωτόπουλος Τριαντάφυλλος, Αβέρωφ 51 Λαμία : 6973984441
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ:
Μέγα Project 50MW Φωτοβολταϊκων στην ευρύτερη περιοχή
Η Ελλάδα μας, όπως είναι γνωστό, παρουσιάζει το τεράστιο πλεονέκτημα του ενεργειακού πλούτου της , ο οποίος βρίσκεται στην άπλετη ηλιακή ακτινοβολία καθώς και στους ανέμους που την ευλογούν τριακόσιες μέρες το χρόνο. Ο ενεργειακός αυτός πλούτος για χρόνια παρέμενε αχρησιμοποίητος τόσο στη χώρα μας όπως και σε όλη την Ευρώπη, με αποτελέσματα εις βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών.
Tην ηλιακή ενέργεια καλείται να αξιοποιήσει περαιτέρω η χώρα μας τα επόμενα χρόνια, αν θέλει να υποστηρίξει τη βιώσιμη οικονομική της ανάπτυξη, να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων της και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που απειλεί την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού.
Επιπλέον, η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) είναι μονόδρομος για να καταφέρει η Ελλάδα να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους που θέτουν το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) άλλα και η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η οποία βάζει πλώρη για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη, μέχρι το 2050.
Το ΕΣΕΚ επιταχύνει την πλήρη απόσυρση των απαρχαιωμένων, ρυπογόνων και οικονομικά ασύμφορων πλέον μονάδων λιγνίτη της ΔΕΗ έως το 2028 και θέτει ως στόχο την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή στο 61% έως το 2030, ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 42% (σε σχέση με το 1990).
Ασφαλώς, η επίτευξη των παραπάνω φιλόδοξων αλλά αναγκαίων στόχων προϋποθέτει μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ, αλλά και τη στενή συνεργασία ανάμεσα στις επιχειρήσεις που θα τις πραγματοποιήσουν, την πολιτεία που καλείται να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίησή τους, και των τοπικών κοινωνιών που θα τις φιλοξενήσουν. Η συνεργασία αυτή είναι το κλειδί, όχι μόνο για την έγκαιρη υλοποίηση των σχετικών έργων, αλλά και για την ολόπλευρη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των ΑΠΕ.
Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία της MYRINOUS ENERGY, η οποία δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ από το 2006. Η εταιρεία MYRINOUS ENERGY έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία, μεταξύ άλλων, την κατασκευή και σύνδεση στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ τριών (3) φωτοβολταϊκών πάρκων 1MW στην ΦΘΙΩΤΙΔΑ, και αναπτύσσει άλλα 31 φωτοβολταϊκά πάρκα 1MW στον νομό, μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων ΑΝΕΣΠΕΡΟΣ και ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡ ΗΛΙΟΣ, ισχύος 31 MWp, ενώ πρόκειται να εκκινήσει άμεσα την ανάπτυξη νέου συγκροτήματος φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 50 ΜWp στη ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας , που θα συνδεθεί στο δίκτυο υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.
Γίνεται ήδη επικοινωνία με ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων της περιοχής για μακροχρόνια ενοικίαση της γης που απαιτείται και έχει εκδώσει για κάθε ενδιαφερόμενο την παρακάτω
Αυτό που διαφοροποιεί την MYRINOUS ENERGY, πέρα από τη μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευσή της στην ηλιακή ενέργεια, είναι η υψηλή περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη που επιδεικνύει.
Η εταιρεία επιδιώκει την ειλικρινή συνεννόηση και συνεργασία με τις τοπικές αρχές και φορείς, καθώς και την κοινωνία των πολιτών, σε όλα τα στάδια των επενδύσεών της: από τη χωροθέτηση, μέχρι την κατασκευή και τη λειτουργία, εξασφαλίζοντας έτσι την ελαχιστοποίηση της όχλησης και τη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων. Πλεονεκτήματα που δεν περιορίζονται μόνο στην κάλυψη των σύγχρονων ενεργειακών αναγκών με «καθαρό» και βιώσιμο τρόπο, αλλά εκτείνονται και στην τοπική οικονομία, μέσα από τη δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας και την παροχή ανταποδοτικών οφελών στις περιοχές που λαμβάνουν χώρα οι επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.