Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Oλοκληρώθηκε η 2η Προκήρυξη του Προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης με έγκριση 21 επενδύσεων ύψους 1.405.981,36 €

Oλοκληρώθηκε η 2η Προκήρυξη του Προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης με έγκριση 21 επενδύσεων ύψους 1.405.981,36 € Δημόσια Δαπάνη, δηλώνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του CLLD/LEADERR Παρνασσού-Οίτης & Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Αθ. Στιβακτή.

Ολοκληρώθηκε στις 30-11-2020 η έγκριση των αιτήσεων που υπεβλήθησαν στην δεύτερη προκήρυξη του προγράμματος CLLD/LEADER.
Σαν Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος εγκρίναμε 21 επενδύσεις ύψους 2.401.253,11 εκ των ποσό 1.405.981,36 είναι οι ενισχύσεις του ΠΑΑ 2014-2020 και ποσό 995.271,75 είναι η συμμετοχή των ιδιωτών.
Οι προτάσεις που εγκρίναμε αφορούν Μικρές Επιχειρήσεις στον Αγροτουρισμό, στην Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων και στην Βελτίωση χώρων εστίασης.
Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης ήταν η κινητοποίηση των επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων της περιοχής, η οποία ήταν πρωτοφανής εάν συνυπολογίσουμε το μικρό μέγεθος της περιοχής LEADER και τις δυσκολίες της εποχής.
Η ύπαρξη 42 επενδυτικών προτάσεων στο πρόγραμμα CLLD/LEADER της ΟΤΔ ΟΑΣΕ, είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον.
Αξιοσημείωτο και ποιοτικό στοιχείο για το πρόγραμμά μας, είναι ότι, 22 (!) προτάσεις από τις 42 έχουν υποβληθεί από γυναίκες, ενώ αρκετές από νέους ηλικιακά αγρότες με αντικείμενο την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.
Σαν ΕΔΠ και με δεδομένο ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να ενταχθούν όλοι οι εγκεκριμένοι επενδυτές, απευθυνθήκαμε ήδη με επιστολή μας στο ΠΑΑ 2014-2020 για υπερδέσμευση του ποσού που απαιτείται πέραν της ύπαρξης των διαθέσιμων πιστώσεων της προκήρυξης για να καλυφτούν όλες οι εγκεκριμένες επενδύσεις (21 τον αριθμό).
Ελπίζουμε το ΠΑΑ 2014-2020, αξιολογώντας την εξαιρετική επίδοση του προγράμματος της ΟΤΔ ΟΑΣΕ και της περιοχής, να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των Επιχειρηματιών της περιοχής στο LEADER, να ανταποκριθεί και να υπερδεσμεύσει αυτούς τους λίγους αλλά σημαντικούς πόρους για την τοπική οικονομία, προς όφελος των κατοίκων και της αγροτικής υπαίθρου.
03-12-2020
Aθ. Στιβακτή / Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας
Πρόεδρος της ΕΔΠ CLLD/LEADERR Παρνασσού-Οίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.