Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Γεώργιος Λουκά Σκλαβούνος (1869-1954)

Αναδημοσιεύουμε από το καλό blog ΦΙΛΙΣΤΩΡ ΔΑΔΙΟΥ ΔΡΥΜΙΑΣ:
Ο Γεώργιος Λουκά Σκλαβούνος γεννήθηκε στην Τιθορέα (Βελίτσα)  τη 16η Οκτωβρίου 1869, όπως ο ίδιος αναφέρει στο ιδιόχειρο βιογραφικό του σημείωμα που είχε καταθέσει στην Ακαδημία Αθηνών. Ο πατέρας του Λουκάς Σκλαβούνος ήταν δήμαρχος Τιθορέας, κτηματίας και εργολάβος. 
Μετά τις εγκυκλίους σπουδές του ενεγράφη στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό την μετεγγραφή του στη Νομική Σχολή, για να ακολουθήσει τελικά τον δικαστικό κλάδο. 
Η αγάπη του για την Ιατρική τον οδήγησε αρχικά στη Ζυρίχη της Ελβετίας για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσης με σύσταση του Αθανασίου Ευταξία, ο οποίος ήταν φίλος της οικογενείας Σκλαβούνου και στη συνέχεια ενεγράφη  στο Πανεπιστήμιο Wurzburg της Γερμανίας.  Μετά τις σπουδές του αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής και έλαβε άδεια ασκήσεως της αυτής στη Γερμανία. 
Το 1893 ο Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ρήγας Νικολαΐδης τον επέλεξε για επιμελητή του εργαστηρίου του και υφηγητή ως ειδικό ανατόμο σπουδάσαντα στο εξωτερικό. 
Σε ηλικία 30 ετών αναρρηχήθηκε στην έδρα της Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1891 νυμφεύθηκε τη Βικτωρία, κόρη του ιατρού και Δημάρχου Δρυμίας Θεμιστοκλέους Κυριαζή, με την οποία απέκτησαν μια κόρη και τρεις γιούς. 
Απεβίωσε το 1854

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.