Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μεταφορά έδρας του ΦΔΕΔ Παρνασσού ζητάει ο Δήμος Δελφών. Ακούει κανείς από τον Δήμο μας???

Ακούει κανείς από τον Δήμο μας?? Η ασχολούμαστε μόνο με τα προεκλογικά? 

Τη μεταφορά της έδρας του φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, ζητάει με επιστολή του ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, από τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας στον Δήμο Δελφών.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Δελφών αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με το Νόμο 4519/2018 καθορίστηκε το καθεστώς λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Φ.Δ.Π.Π.). Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του νόμου αυτού: «Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να μεταφέρονται οι έδρες των ΦΔΠΠ των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 2 ύστερα από εισήγηση του οικείου Δ.Σ., η οποία λαμβάνεται με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του. Η εισήγηση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη από οικονομική άποψη για την αναγκαιότητα μεταφοράς της έδρας».
Ο Δήμος μας, όπως σας είναι γνωστό, έχει στην επικράτειά του την μεγαλύτερη (μακράν από τον δεύτερο) εδαφική έκταση και των περιοχών Natura 2000 του Φ.Δ. Εθνικού  Δρυμού Παρνασσού, όπως αυτός έχει τώρα διαμορφωθεί (συμπεριλαμβάνει πλέον μεγάλο μέρος της οροσειράς της Γκιώνας και των Βαρδουσίων).
Στην περίπτωση του Φ.Δ. Εθνικού  Δρυμού Παρνασσού δεν έχει μέχρι σήμερα οριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο, παρά μόνο η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ενεργώντας κατά τις πάγιες αρχές της, όρισε εκπρόσωπό της στο υπό σύσταση Δ.Σ. αιρετό προερχόμενο από το Δήμο Δελφών.



Η αναγκαιότητα της αλλαγής έδρας του Φορέα, ώστε αυτή να μεταφερθεί στο Δήμο που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της εδαφικής επικράτειας του Φορέα αυτού (δηλαδή στο Δήμο Δελφών), τεκμηριώνεται και από ένα πρόσφατο γεγονός, το οποίο θέτουμε υπ’ όψιν σας, έντονα διαμαρτυρόμενοι.
Συγκεκριμένα, με την Νο. 3/2019 δημόσια πρόσκλησή του ο Ο.Α.Ε.Δ. κάλεσε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για 8.966 θέσεις πλήρους απασχόλησης, οκτάμηνης διάρκειας μεταξύ των άλλων και σε τριάντα επτά (37) υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Στους συγκεκριμένους φορείς περιλαμβάνονταν και δύο (2) θέσεις απασχόλησης (ΤΕ Διοικητικού/Διοικητικού-Οικονομικού και ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων) στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
Στα δε κριτήρια κατάταξης και τρόπου μοριοδότησης των υποψηφίων περιλαμβάνεται η εντοπιότητα, βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου που θα επιλεγεί, η οποία βαθμολογείται εφόσον αποδεικνύεται νομίμως με είκοσι (20) μόρια.
Εντούτοις, αρκετοί συμπολίτες μας, δημότες του Δήμου Δελφών, που είχαν λάβει μέρος στην διαδικασία και είχαν το δικαίωμα της απαραίτητης πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του Ο.Α.Ε.Δ., είδαν με έκπληξη ότι για τις προαναφερόμενες θέσεις στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού μοριοδοτήθηκε αποκλειστικά η εντοπιότητα υποψηφίων – μονίμων κατοίκων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, όπου εδρεύει σήμερα ο συγκεκριμένος οργανισμός και όχι υποψηφίων – μονίμων κατοίκων του Δήμου Δελφών στον οποίο ανήκει, ως ανωτέρω, η μεγαλύτερη περιοχή αρμοδιότητας του συγκεκριμένου φορέα.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της στρέβλωσης και της αδικίας που δημιουργεί η τοποθέτηση της έδρας του Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Παρνασσού εκτός του Δήμου που με αντικειμενικά κριτήρια τη δικαιούται.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε εσάς ως αρμόδιο Υπουργό:
Α) Για την άμεση σύσταση του Δ.Σ. του Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, όπως έχει ήδη συμβεί με τους περισσότερους άλλους Φορείς της χώρας.
Β) Για την εξαρχής θετική αντιμετώπιση από μέρους σας του δίκαιου αιτήματός μας για τη μεταφορά της έδρας του Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο Δήμο Δελφών, με την εκ μέρους μας δέσμευση ότι θα προσφέρουμε πλήρη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, για μια εξαιρετικά ικανοποιητική στέγαση ενός φορέα τόσο μεγάλης σημασίας (ενδεικτικά το πρώην Γυμνάσιο Πολυδρόσου τυγχάνει ένα κτίριο μεγάλων δυνατοτήτων, πρόσφατα ανακαινισμένο και πλήρως λειτουργικό, σε ιδανικό σημείο πρόσβασης από κάθε γωνιά της εδαφικής επικράτειας του Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Παρνασσού)».  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.