Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Κουνουπιού μέσω της εφαρμογής Kounoops

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου καταπολέμησης κουνουπιών, 
χρησιμοποιεί σύγχρονα εργαλεία και εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές όπως, η τηλεματική ψεκασμών σε πραγματικό χρόνο, η χρήση ΣμηΕΑ (drones) και η εφαρμογή μοντέλων εξάπλωσης ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, με σκοπό την μείωση της όχλησης και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 
Η  εταιρεία Βιοεφαρμογές ανάδοχος του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην προσπάθεια ενεργοποίησης της συμμετοχής των πολιτών και βελτιστοποίησης της απόκρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, ανέπτυξε μια καινοτόμο δωρεάν εφαρμογή (application) την kounoops! 
Με την συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί ο κάθε πολίτης να φωτογραφίσει μια πιθανή εστία αναπαραγωγής κουνουπιών, καταγράφοντας αυτόματα τις γεωγραφικές συντεταγμένες της εστίας και παράλληλα να προσδιορίσει σε ειδική φόρμα την κατηγορία της εστίας. Με τον τρόπο αυτό ενημερώνονται αυτόματα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες με σκοπό την μείωση της όχλησης από τα κουνούπια και την προστασία της δημόσιας υγείας. 
Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα διευκολύνει την αμεσότητα της ροής των πληροφοριών, θα ενεργοποιήσει τη συμμετοχή των πολιτών και θα μειώσει τον χρόνο απόκρισης, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του έργου καταπολέμησης.
Προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η εφαρμογή kounoops! η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η εταιρεία Βιοεφαρμογές, διοργανώνουν το Κυνήγι του Κρυμμένου Κουνουπιού. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από την 1 Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αποστείλει μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής φωτογραφίες απρόσιτων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών οι οποίες είναι δύσκολο να εντοπιστούν, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα συνεργεία της Π.Στ.Ε να καταπολεμήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα όλες τις πιθανές εστίες.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα βραβευθούν τέσσερις φωτογραφίες από τις εστίες που θα έχουν αποσταλεί. Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:
1.     Βραβείο σημαντικότερης εστίας.
2.   Βραβείο κρυμμένης εστίας.
3.   Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας εστίας.
4.   Βραβείο παραγωγικότερης εστίας.
Κάθε βραβείο θα συνοδεύεται και από ένα 4 G Smartphone.
«Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιμένουμε ότι η ενημέρωση και η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.