Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ομάδα επισκεπτών από την Ελβετία στην Προστατευόμενη Περιοχή του Παρνασσού

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, ομάδα επισκεπτών από την πόλη Schafhausen της Ελβετίας, περιηγήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, εντός της Προστατευόμενης Περιοχής του Παρνασσού. 
Αρχικά, στη θέση Βαρκό  (Εθνικός Δρυμός Παρνασσού), στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Φορέα και για την επαυξημένη πλέον χωρική του αρμοδιότητά  σύμφωνα με το Ν.4519/2018. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις Προστατευόμενες Περιοχές που εντοπίζονται στον ορεινό όγκο του Παρνασσού, στην οικολογική τους αξία, στους σημαντικούς τύπους οικοτόπων και τα είδη χλωρίδας και πανίδας που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνέχεια, περπατήσαν το δασικό δρόμο από τη θέση Βαρκό  με κατεύθυνση τη θέση Πέτρα. Η ομάδα των επισκεπτών έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη χλωρίδα και τους οικότοπους που εντοπίζονται κατά μήκος της διαδρομής αφού αποτελούνταν από καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων σχετικές με το περιβάλλον.  Καθ’ όλη τη διάρκεια φωτογράφιζαν το εντυπωσιακό τοπίο και τη βλάστηση με παράλληλη ερμηνεία περιβάλλοντος.
Στο τέλος της περιήγησης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ΦΔΕΔ Παρνασσού.



Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.