Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Επίσκεψη μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Ιταλίας (C.A.I.) στον ΦΔ Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ιταλίας (Club Alpino Italiano) επισκέφτηκαν τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, συνοδευόμενα από τον κ. Μερτζάνη Αριστείδη, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Περιηγήθηκαν στην Αίθουσα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Δραστηριοτήτων του Φορέα και ενημερώθηκαν για τις Προστατευόμενες Περιοχές που έχει στη χωρική του αρμοδιότητα ο ΦΔΕΔΠ σύμφωνα με τον Ν.4519/2018, καθώς και για τον ρόλο του Φορέα στην ορθή διαχείριση και διατήρηση των ιδιαίτερων στοιχείων των παραπάνω περιοχών.
Στη συνέχεια στελέχη του Φορέα τους συνόδευσαν και επισκέφτηκαν ενδεικτικές θέσεις της Προστατευόμενης Περιοχής του Παρνασσού, δίνοντας πληροφορίες για τα είδη πανίδας και χλωρίδας που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, για τις ζώνες βλάστησης και τους τύπους οικοτόπων που απαντώνται σε αυτήν.
Ακολούθησε η κατάβαση του μονοπατιού Κρόκι – Δελφοί, το οποίο αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, με παράλληλη ερμηνεία περιβάλλοντος. Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με την επιβλητική θέα προς τον Κορινθιακό Κόλπο, με τα βουνά της Πελοποννήσου να διακρίνονται στο βάθος, τον εντυπωσιακό ελαιώνα της Άμφισσας, τον οικισμό του Χρισσού και το Δελφικό Τοπίο, το οποίο έχει εγγραφεί στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του "Προγράμματος Medimont Parks" (Προστατευόμενα βουνά της Μεσογείου), στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους ανάδειξης και αξιοποίησης επιλεγμένων ορεινών διαδρομών/μονοπατιών, όπου ο ΦΔΕΔΠ είναι μέλος.



Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.