Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Εκλογές 2019: Πού, πώς και πόσους ψηφίζουμε στις κάλπες;

Το Πανόραμα των Εκλογών της 26ης Μαΐου
Σε ελάχιστες ημέρες οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα θα προσέρθουν στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές, αλλά και την ανάδειξη των Τοπικών αρχόντων της Αυτοδιοίκησης 1ουκαι 2ου Βαθμού.
Εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτή τη φορά θα υπάρχουν τέσσερις κάλπες, οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σε δύο Τμήματα: Στο πρώτο για Ευρωκοινοβούλιο και Περιφέρεια και στο δεύτερο για το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και για τις Τοπικές Κοινότητες.
Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Πού ψηφίζω;
Για να μάθετε αρχικά που ψηφίζετε πατήστε ΕΔΩ
Στην οθόνη σας θα βγει η φόρμα όπου θα δώσετε τα στοιχεία που σας ζητά και θα σας βγάλει αναλυτικά τμήμα ακόμη και χάρτη να πάτε εκεί.
Ακόμη μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00 (μόνο αν δεν μπορείτε διαδικτυακά).
Για διάφορα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε (ακόμη και μη εγγραφή ή διπλοεγγραφή) απευθυνθείτε στο ΥΠΕΣ.
Πώς ψηφίζω;

Για να ψηφίσετε πρέπει να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σας ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.
Τα ΑμεΑ εξυπηρετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα. Απευθυνθείτε απλά στις Εφορευτικές Επιτροπές.
Στους εκλεκτούς υποψηφίους προσέξτε βάζουμε μόνο σταυρό (+) είτε μπροστά είτε μετά από το
όνομα.

Πόσους ψηφίζουμε;
Για τις Ευρωεκλογές συμμετέχουν φέτος 40 πολιτικά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων με συνολικά 1195 υποψηφίους!
Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους (μέγιστος αριθμός υποψηφίων 42 σε κάποια ψηφοδέλτια) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το σύστημα της απλής αναλογικής και τα κόμματα εκλέγουν αντιπρόσωπο αν έχουν πάρει το 3%.
Οι σταυροί που μπορείτε να βάλετε στο ψηφοδέλτιο της αρεσκείας σας είναι τέσσερις (4).

Αναφορικά με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι σταυροί προτίμησης διαφέρουν ανά Περιφέρεια και φυσικά ανά Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο και Κοινότητα.
Αντί του γενικού κανόνα, το LamiaReport σας παραθέτει τους αναλυτικούς πίνακες για την ΠΕ Φθιώτιδας (Περιφέρεια), τους εφτά Δήμους της και τις Κοινότητες (σε κάποιες από αυτές ο Πρόεδρος έχει βγει ως μοναδικός υποψήφιος). Παρακάτω θα δείτε πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε ανά Δήμο και Κοινότητα και φυσικά για την ΠΕ Φθιώτιδας.

Μάλιστα υπάρχουν ενεργά λινκ για την Περιφέρεια και τους Δήμους ώστε να μεταβαίνετε αυτόματα στο αντίστοιχο δημοσίευμα με όλους τους υποψηφίους. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα για να μην… μπλέξετε την 26η Μαΐου
ΠεριοχήΔήμοςΔημοτική Ενότητα
Πληθυσμός
Έδρες
Μέγιστος Αρ. Υποψηφίων
Σταυροί
 

 
 
Αμφίκλειας - Ελάτειας 109222741  
 Αμφίκλειας418610153*
 Τιθορέας31988123*
 Ελάτειας35389143*

*Ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να βάλει έναν, επιπλέον, σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο άλλης εκλογικής περιφέρειας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ
Δημοτική ΕνότηταΤοπική Κοινότητα
Πληθυσμός
Έδρες
Αρ. Υποψηφίων
Σταυροί
Αμφίκλειας 418610153
 Αμφικλείας31917112
 Δρυμαίας2551Ενιαίο*1
 Μπράλου2801Ενιαίο1
 Ξυλικών721Ενιαίο1
 Παλαιοχωρίου Δωριέων2871Ενιαίο1
 Τιθρωνίου1011Ενιαίο1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.