Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Απολογισμός δράσεων του ΦΔΕΔ Παρνασσού το έτος 2016

Ταχ. Κωδ. : 35002
Τηλ /Fax .: 22340 23529
Πληροφορίες: Τσαπρούνης Νίκος                                   
  
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αμφίκλεια,   02/03/2017
Αριθμ. πρωτ.: 84
Θέμα: Απολογισμός δράσεων του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού το έτος 2016
Με αρκετές δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και του ευρέως κοινού, που είχαν ως στόχο την ανάδειξη της οικολογικής αξίας της προστατευόμενης περιοχής και την προστασίας της,  έκλεισε ο απολογισμός του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού για το έτος 2016.  
Ο ΦΔΕΔΠ διοργάνωσε και συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον εορτασμό Παγκόσμιων, Διεθνών και Ευρωπαϊκών ημερών για το περιβάλλον με παρουσιάσεις, δραστηριότητες,  περιπάτους και εθελοντικούς καθαρισμούς. 
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο ΦΔΕΔΠ πήρε μέρος στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It» ενώ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας συμμετείχε στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" 26-29 Μαΐου 2016 στην Πολύδροσο.
Συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 11-19 Ιουνίου 2016 στη Λαμία. Τα στελέχη του Φορέα συνομίλησαν με επισκέπτες και απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τόσο τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού όσο και τις δράσεις του Φορέα, ενώ παράλληλα τους παρείχαν έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το καλοκαίρι του 2016, ο ΦΔΕΔΠ επισκέφτηκε το Προσκοπικό Κέντρο "Δημήτρης Ραν Αλεξάτος" στην Περδικόβρυση Παρνασσού και πραγματοποίησε περιβαλλοντική ενημέρωση στους φιλοξενούμενους του Κέντρου.
Δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής καθώς και ομάδες πολιτών επισκέφτηκαν την αίθουσα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και δραστηριοτήτων στο ΚΠΕΕ Αμφίκλειας και πληροφορήθηκαν για το τοπίο του Παρνασσού και την βιοποικιλότητα της Προστατευόμενης Περιοχής, ενώ το προσωπικό του ΦΔΕΔΠ μετέβη σε 7 σχολικές μονάδες και ενημέρωσε περί τους 300 μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Στόχος του Φορέα είναι η συνεχής συνεργασία με τους Παραπαρνάσσιους Δήμους, τους Συλλόγους, τους λοιπούς φορείς αλλά και τις σχολικές μονάδες, για μια κοινή προσπάθεια προστασίας, αειφορικής διαχείρισης, ανάδειξης και προβολής της περιοχής του Παρνασσού. 

                                                                       Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                      Η Πρόεδρος
                                                                     Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                                                      & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.