Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Εαρινή ισημερία 2017: Ξεκίνησε και επίσημα η Άνοιξη!

4082537 copyΑπό τις 12:29 της Δευτέρας η Ελλάδα έχει μπει και επίσημα στην άνοιξη. Η πιο πολύχρωμη εποχή του χρόνου είναι δώρο της εαρινής ισημερίας και για ακόμη μια χρονιά προσφέρει λουλούδια, αρώματα και καλή διάθεση.
Οι αγροί έχουν ανθίσει, ο καιρός έχει γλυκάνει και τα μουντά χρώματα του χειμώνα έχουν αντικατασταθεί από φωτεινά και αισιόδοξα.
Τα πολύχρωμα λουλούδια δίνουν μια νέα νότα στην καθημερινότητα των πολιτών, που αποτινάσουν το κρύο του χειμώνα και υποδέχονται – με πιο ελαφριά ρούχα και διάθεση – την χαρούμενη άνοιξη.
Αστρονομικό φαινόμενο, κατά το οποίο η ημέρα και η νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Συμπίπτει πάντα με την 20η ή 21η Μαρτίου για το βόρειο ημισφαίριο και τις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου για το νότιο ημισφαίριο.
Εαρινή ισημερία ονομάζεται στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας και σηματοδοτεί ως εκ της ονομασίας της την πρώτη ημέρα της άνοιξης, μιας από τις τέσσερις εποχές του έτους. Το 2017 θα λάβει χώρα στις 04:30 ώρα Γκρίνουιτς (06:30 της 20ης Μαρτίου για την Ελλάδα). Στη συνέχεια, η ημέρα μεγαλώνει και η νύχτα μικραίνει, ώσπου η ημέρα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.
Αντίθετα, στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του φθινοπώρου, γι’ αυτό καλείται φθινοπωρινή. Στη συνέχεια, η νύχτα μεγαλώνει και η ημέρα μικραίνει, ώσπου η νύχτα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.