Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας


  
                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αμφίκλεια,  24/03/2017
Αριθμ. πρωτ.: 118

Θέμα: Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Δασών
 Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Δασών. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας οργάνωσε ενημέρωση και βιωματικό δρώμενο με τους  μαθητές της Δ΄ Τάξης, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017.
Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για το δάσος και την αξία του, ενώ δόθηκε έμφαση στο δασικό οικοσύστημα του Παρνασσού και τη σημασία της διατήρησής του προβάλλοντας τα οφέλη για τον άνθρωπο.
Στη συνέχεια τα παιδιά, με τη βοήθεια της δασκάλας τους και του προσωπικού του ΦΔΕΔΠ,  αφού ζωγράφησαν, έκοψαν και κόλλησαν φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς της βιοκοινότητας του Παρνασσού, επιδόθηκαν με χαρά σε μια δημιουργική κατασκευή στην οποία αποτύπωσαν το δασικό οικοσύστημα του Παρνασσού από το οποίο δε λείπει φυσικά ο άνθρωπος, του οποίου ο ρόλος είναι καθοριστικός για την διατήρηση και προστασία του.

                                                                                            Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                      Η Πρόεδρος
                                                                     Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                                                      & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ


Ενώ αντιστοιχα στην σελίδα του Δημοτικού σχοελίου Αμφίκλειας διαβάζουμε σχετικά:
Πρώτη ημέρα της Άνοιξης! Γιορτάζει η φύση, γιορτάζουν τα Δάση!
Μια ημέρα του έτους για συλλογικό προβληματισμό, περισυλλογής και ευαισθητοποίησης για το ρόλο των δασών στην επιβίωση του ανθρώπου και για τους στόχους της δασοπονίας.
Τα δασικά οικοσυστήματα και το φυσικό περιβάλλον χρειάζονται τη φροντίδα και την προστασία μας! Η σημερινή ημέρα, 21η Μαρτίου 2017, αποτελεί και ημέρα αποφάσεων για ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο αύριο για τα δάση και τον άνθρωπο.
Στο σχολείο μας, οι μαθητές της Δ΄τάξης, ενημερώθηκαν για τα οφέλη και τις ανάγκες του δάσους από τους επιστήμονες του ΦΔΕΔ Παρνασσού και κατασκεύασαν "Διόραμα δάσους". 
Συγχαρητήρια στα παιδιά!
Ευχαριστούμε θερμά το ΦΔΕΔ Παρνασσού για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε σε όλες τις δράσεις μας!         Κυρία Αθηνά, ευχαριστούμε για το βίντεο!    Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.