Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

«Πράσινο φως» για μεγάλη επένδυση στη Φθιώτιδα!

Πρόκειται για μια τεράστια επένδυση για τα δεδομένα του νομού, στην περιοχή της Λοκρίδας, το Atalanti Hills, που περιλαμβάνεται η κατασκευή 3.306 τουριστικών κατοικιών, τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων με 2.990 κλίνες και τριών γηπέδων γκολφ και πολλών άλλων εγκαταστάσεων.
Yπογράφτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος το προεδρικό διάταγμα για την τουριστική επένδυση Atalanti Hills, ύψους άνω του 1,2 δισ. ευρώ, που σκοπεύει να υλοποιήσει η εταιρεία Λοκρός στην Αταλάντη.

Το προεδρικό διάταγμα για τη δημιουργία της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης στην ιδιόκτητη έκταση 12.351 στρεμμάτων της εταιρείας θα τεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στη συνέχεια, εφόσον κριθεί νόμιμο, θα σταλεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το kathimerini.gr τον επενδυτικό προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η κατασκευή 3.306 τουριστικών κατοικιών, τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων με 2.990 κλίνες και τριών γηπέδων γκολφ.
Επιπλέον, σχεδιάζεται η λειτουργία πολιτιστικού χωριού, εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων, αθλητικών κέντρων (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου κ.ά.), συνεδριακού κέντρου, υβριδικού κέντρου υδροθεραπείας και ομορφιάς, χώρου περιπέτειας για παιδιά κ.ά.

Για να πάρει σάρκα και οστά η δεύτερη –μετά τη Costa Navarino– ΠΟΤΑ στην Ελλάδα θα κατασκευαστούν τρία σύνθετα τουριστικά καταλύματα με δυναμικότητα 8.872 κλίνες (σε κατοικίες και ξενοδοχεία). Σε κάθε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών. Τα τρία γκολφ θα καλύψουν έκταση 1.700 στρεμμάτων, ενώ τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα αναπτυχθούν σε έκταση 420 στρεμμάτων.
Τα τρία σύνθετα τουριστικά καταλύματα θα πάρουν τις ονομασίες Νότος, Ζέφυρος και Βορράς. Στον Νότο θα κατασκευαστούν 1.030 κατοικίες, στον Ζέφυρο 955 κατοικίες και στον Βορρά 1.321 κατοικίες.  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.