Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

10 λόγοι που αγαπάμε το Σεπτέμβρη

Βρίθει το facebook από αναρτήσεις με χιουμοριστικά (πλην απειλητικά) μηνύματα εξόντωσης όποιου τολμήσει να ευχηθεί Καλό Χειμώνα. Όσο και να στρουθοκαμηλίζουμε όμως, το Φθινόπωρο είναι προ των πυλών και αυτό είναι αμετάκλητο.
Εκτός από δεδομένο όμως, εκτός από μη αναστρέψιμο, το γεγονός του ερχομού του Σεπτέμβρη είναι, για κάποιους, θετικό. Ας δούμε τι υποστηρίζουν εκείνοι που επιλέγουν να δουν τη θετική πλευρά στον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου.
Αγαπάμε το Σεπτέμβρη: 
1. Γιατί διατηρεί κάτι από καλοκαίρι. Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα είναι καλοκαίρι και φαίνεται. Η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, η διάθεση επίσης, η Αθήνα δεν έχει ξεχειλίσει ακόμη από τους κατοίκους της, οι παραλίες διατηρούνται ζωντανές από κόσμο, μπαράκια, κίνηση.
2. Γιατί ο καιρός μπορεί να παραμένει καλοκαιρινός, όμως, συνήθως, το αεράκι έχει μια υπόνοια φθινοπώρου και μια αίσθηση παρηγοριάς που κάνει το κλίμα ευχάριστο και σου επιτρέπει να πηγαίνεις στη δουλειά χωρίς να λυπάσαι για τις παραλίες που δεν μπορείς να προσεγγίσεις.
3. Γιατί διαθέτει τέσσερα ολόκληρα σαββατοκύριακα που μπορείς να εκμεταλλευτείς για εξορμήσεις παρατείνοντας την ξεγνοιασιά και το…μαύρισμα.
4. Γιατί όλοι επιστρέφουν στην πόλη και η παρέα ξαναβρίσκεται. 
5. Γιατί η επιστροφή συνεπάγεται βόλτες και συναντήσεις στα μπαράκια της πόλης.
6. Γιατί οι βόλτες και οι συναντήσεις στα μπαράκια της πόλης έχουν θετικό πρόσημο αφού όλοι είμαστε ξεκούραστοι, αναζωογονημένοι, ευδιάθετοι.
7. Γιατί στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γεμίζουν πιτσιρικάδες που πηγαίνουνσχολείο και αυτή η αίσθηση συνέχειας, σκορπίζει στις γειτονιές αισιοδοξία και ελπίδα. 
8. Γιατί η πόλη είναι γεμάτη από πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφού οι παραστάσεις και οι συναυλίες επιστρέφουν και σου δίνουν την ευκαιρία να δεις όσα δεν πρόλαβες ή δεν κατάφερες το προηγούμενο διάστημα.
9. Γιατί τα μαγαζιά που είχαν κλείσει για τις διακοπές ξανανοίγουν ανανεωμένα και οι νύχτες ζωντανεύουν με το προσωπικό και τους θαμώνες να φορούν την καλύτερή τους διάθεση και να μεταθέτουν το καλοκαίρι στην πόλη.
10. Γιατί είναι η καλύτερη εποχή να κάνεις λίστες με τα νέα ξεκινήματα της νέας σεζόν, να βάλεις στόχους, να φτιάξεις πλάνα, να δώσεις υποσχέσεις στον εαυτό σου, να αισθανθείς πως κάνεις delete στο παρελθόν και ξεκινάς μια νέα πορεία. Έτσι αποκτάς μια προοπτική ζωής για το επόμενο διάστημα, κάτι που από μόνο του είναι μια ευχάριστη διαδικασία, ελπιδοφόρος και αναζωογονητική.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.