Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αν πονάει η μέση και ο αυχένας, 4 κοντινά στη Λαμία λουτρά σας δίνουν τη λύση

Οι ιαματικές πηγές, λόγω του ότι τα νερά τους πηγάζουν μέσα από πετρώματα και κατά τη διαδρομή τους μέχρι την επιφάνεια της γης αποκτούν τα μεταλλικά συστατικά τους, έχουν ισχυρή θεραπευτική δράση. Με τις ιδιότητές τους μπορούν να ανακουφίσουν και να θεραπεύσουν προβλήματα που σχετίζονται με δερματικές παθήσεις, αρτηριακή υπέρταση, αναπνευστικές παθήσεις, ρευματικές παθήσεις, πόνους στη μέση, τον αυχένα κ.ο.κ.
Αφού, λοιπόν, ευχαριστήσουμε θερμά τον Ηρόδοτο που ανακάλυψε τη δράση τους και τον Ιπποκράτη που ασχολήθηκε πιο συστηματικά με το αντικείμενο, ας δούμε 4 πηγές κοντά στη Λαμία.
kamena-bourlaΚαμένα Βούρλα
Με σπάνια σύσταση σε φυσικά μέταλλα, άλατα και ραδόνιο, οι ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων θεωρούνται από τις σημαντικότερες της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Στα 175 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 40 χιλιόμετρα από τη Λαμία, οι ιαματικές πηγές της περιοχής αναβλύζουν στους πρόποδες του βουνού Κνημίς και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, όπως αρθροπάθειες, ισχιαλγίες, γυναικολογικές παθήσεις, αγγειακά προβλήματα κ.ά. Τα νερά τους, η θερμοκρασία των οποίων φτάνει τους 35-36 βαθμούς, τροφοδοτούν τα δύο υδροθεραπευτήρια της πόλης, τον «Ιπποκράτη» και τον «Ασκληπιό», που διαθέτουν λουτήρες, πισίνες και μια σύγχρονη ανοιχτή πισίνα.
aidipsosΑιδηψός
Ίσως το πιο διάσημο από τα λουτρά της Ελλάδας, τα λουτρά της Αιδηψού κάθε χρόνο ελκύουν ασθενείς και μη. Βορειοδυτικά της Χαλκίδας στην Εύβοια, 150 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, θα βρείτε, εκτός από τα ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια που λειτουργούν εντός ή εκτός ξενοδοχείων, και το υδροθεραπευτήριο του Ε.Ο.Τ., με όλες τις δυνατότητες για λουτροθεραπεία με βάση τις σύγχρονες τεχνικές, ενώ στη δημοτική πλαζ μπορείτε να συνδυάσετε λουτροθεραπεία και θαλασσινό νερό. Η θερμοκρασία των νερών της περιοχής φτάνει μέχρι και τους 86 βαθμούς Κελσίου και ενδείκνυται για παθήσεις των αρθρώσεων, ρευματοπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, δισκοπάθειες, μυαλγίες, οσφυαλγίες, μετατραυματικές φλεγμονές και γυναικολογικές παθήσεις. Στην περιοχή θα βρείτε και το Θέρμαι Σύλλα Spa & Wellness Hotel το οποίο συγκαταλέγεται σ” ένα από τα 10 καλύτερα Thermal Spa στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Conde Nast Traveller.
loutra-ypatis (1)Υπάτη
Στους πρόποδες της Οίτης, 18 χιλιόμετρα από τη Λαμία και 237 χιλιόμετρα από την Αθήνα, το χωριό Λουτρά Υπάτης που πήρε το όνομά του από τα λουτρά της περιοχής, περιμένει με τους 645 μόνιμους κατοίκους του να φιλοξενήσει όσους θέλουν να ωφεληθούν από τις ιαματικές πηγές του. Οι πηγές των λουτρών είναι γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες από τον 4ο αιώνα π.Χ και τα νερά τους προέρχονται από τις βροχές και τα χιόνια που απορροφώνται από το έδαφος, φτάνουν σε βάθος, θερμαίνονται και μεταφέρουν αέρια και συστατικά από τα πετρώματα. Τα συνηθέστερα στερεά συστατικά των ιαματικών νερών είναι το κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρος, μαγγάνιο, μαγνήσιο και το αργίλιο, ενώ από αέρια συναντάμε υδρόθειο, διοξείδιο του άνθρακα,  οξυγόνο και άζωτο. Η θερμοκρασία του νερού από την πηγή της Υπάτης φτάνει τους 33,5 βαθμούς και ενδείκνυται για παθήσεις του δέρματος, των αγγείων, της καρδιάς, των περιφερειακών νεύρων και μυών, για την αρτηριακή υπέρταση κ.ά.
thermopyles-loutraΘερμοπύλες
Στη γνωστή από τη Μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ. περιοχή, 199 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και 15 χιλιόμετρα από τη Λαμία, οι ιαματικές πηγές συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου. Η οργάνωσή τους άρχισε το 1935, ενώ ο μύθος λέει ότι δημιουργήθηκαν από τον Ήφαιστο για να πλένεται και να ανακτά τις δυνάμεις του ο Ηρακλής μετά τους άθλους του. Η θερμοκρασία του νερού στις πηγές φτάνει τους 40 βαθμούς και είναι πλούσιο σε θειάφι, προκαλώντας μια κάπως… δυσάρεστη μυρωδιά. Τα λουτρά των Θερμοπυλών φημίζονται για τη θεραπευτική τους δράση σε γυναικολογικές παθήσεις, αλλά και ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, δερματίτιδες κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.