Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινός καύσωνας εν όψει - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει 40άρι

Έρχεται ένα καυτό Σαββατοκύριακο βγαλμένο από την καρδιά του καλοκαιριού με 39 και τοπικά 40 βαθμούς - Τίτλοι τέλους όμως από την Δευτέρα και βουτιά του υδράργυρου 8-10 βαθμούς - Από Τρίτη θα μπούμε σιγά σιγά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς.
Ανηφορίζει ο υδράργυρος από σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα εγκατασταθούν στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και οι οποίες θα παραμείνουν μέχρι και την Κυριακή οπότε και θα κορυφωθεί το κύμα καύσωνα.
Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 και πιθανόν τοπικά τους 40 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλικός κάμπος, Φθιώτιδα και Βοιωτία).
Παρόλα αυτά, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας πλέον της νύχτας οι ελάχιστες θερμοκρασίες όλες αυτές τις ημέρες θα είναι υποφερτές (23-25 βαθμούς) και η αίσθηση της δροσιάς θα είναι έντονη ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα.

Ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τη Δευτέρα και από βορρά προς νότο με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά 8-10 βαθμούς και να μην ξεπερνά τους 30-32 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Από την Τρίτη (8 Σεπτεμβρίου) και έπειτα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 27-28 βαθμών μέχρι περίπου τα μέσα του μήνα. Μάλιστα, την Τρίτη και την Τετάρτη η πτώση της θερμοκρασίας θα συνδυαστεί με ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ), ενώ την Τρίτη θα βρέξει κατά τόπους σε περιοχές της ανατολικής χώρας, όπως στη Θεσσαλία, Σποράδες, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση από το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου ο καιρός στο νομό θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώνει σταδιακή άνοδο με θερμότερη ημέρα την Κυριακή οπότε και τοπικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς συνοδεία βορειοδυτικού ανέμου λίβα. Πιο συγκεκριμένα:
 Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-34 βαθμούς, την Παρασκευή θα φτάσει τους 35 βαθμούς, το Σάββατο τους 36 και την Κυριακή τους 38 και τοπικά τους 39. Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή θα αφορούν περιοχές που επηρεάζονται από τον λίβα, όπως η Λαμία, κάμπος Τιθορέας, Λευκοχώρι, Θεολόγος κτλ.
 Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Δευτέρα οπότε και δε θα ξεπεράσει τους 30-31 βαθμούς με την θαλάσσια αύρα από τον Μαλιακό κόλπο να κυριαρχεί κατά τις θερμές ώρες φτάνοντας μάλιστα στα παράκτια τμήματα του νομού τα 5-6 μποφόρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.