Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ιατρικές εξετάσεις στο τέλος του καλοκαιριού

Μετά τις διακοπές και εν όψει του φθινοπώρου, καλό είναι να κάνουμε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις για έναν γενικό έλεγχο, ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν γνωρίζοντας τα δεδομένα του οργανισμού μας, τι πρέπει να προσέχουμε και ποιό είναι το δυνατό μας χαρτί, και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι το χρέος μας στην πρόληψη, το έχουμε κάνει.
Ξέρουμε πως η ιδέα δεν σας τρελαίνει και ίσως να είναι λίγο εκνευριστικό μετά τις διακοπές να πρέπει να ασχολούμαστε με δραστηριότητες που αγχώνουν, όμως η πρόληψη σώζει, αυτό το ξέρουμε, καιρός να το εφαρμόσουμε με τις παρακάτω εξετάσεις.
Ποιες είναι οι εξετάσεις που μας αφορούν όλους
-Γενική αίματος και γενική ούρων.
-Δερματολογικός έλεγχος. Η εν λόγω εξέταση είναι χρήσιμη για όλους, όμως κρίνεται απαραίτητη για εκείνους που εμφανίζουν σπίλους και άλλα δερματικά προβλήματα, ειδικά μετά το καλοκαίρι.
-Εξέταση εφ όλης της ύλης στον καρδιολόγο.
-Ακτινογραφία θώρακος. Αν μάλιστα ανήκουμε στο κλαμπ των καπνιστών, αυτή η εξέταση είναι απολύτως απαραίτητη.
-Οφθαλμολογική εξέταση. Ακόμη και αν δεν έχουμε ιστορικό με την όρασή μας και τη λειτουργία της, μια τέτοια εξέταση είναι απαραίτητη αφού ενδέχεται να αποκαλύψει προβλήματα άλλης φύσης από διαβήτη ως υπέρταση ή ακόμη και σκλήρυνση κατά πλάκας.
-Εξέταση από οδοντίατρο για καθαρισμό αλλά και έλεγχο της υγιεινής στη στοματική κοιλότητα.
Επιπλέον, καλό θα είναι να κάνουμε μια εξέταση σε ωτορινολαρυγγολόγο που θα βεβαιωθεί για την καλή λειτουργία της ακοής, του λάρυγγα και της μύτης.
Επιπλέον για τις γυναίκες
-Γυναικολογικός έλεγχος, με τεστ ΠΑΠ και εφόσον κρίνει ο γιατρός μας, περαιτέρω εξέταση των μαστών. 
Πηγή   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.