Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη στον Δήμο μας

Ο Δήμος μας συμμετέχοντας στο νέο πρόγραμμα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που αφορά τη Πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό θα πραγματοποιήσει για τους δημότες του στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, στα Δημαρχεία Ελάτειας και Κάτω Τιθορέας και στο Πνευματικό Κέντρο Τιθορέας στις 30, 25, 27 και 26 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα δωρεάν εξετάσεις.
Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από το σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.
Αρωγός του προγράμματος είναι τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA, τα οποία θα χορηγήσουν δωρεάν το αναλώσιμο υλικό καθώς και το έντυπο υλικό σε όλους του Δήμους μέλη του Δικτύου.
Ευχαριστούμε τις εθελόντριες νοσηλεύτριες μας που θα μας βοηθήσουν στις μετρήσεις και στην καταγραφή των αποτελεσμάτων.
Η πρόληψη και ο σωστός έλεγχος σώζει ζωές.
Εκ του Δήμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.