Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αμφίκλεια: Βόλτα στα γραφικά στενάκια με τα παραδοσιακά σπίτια μέσα από το φακό της Ξανθής

Η Αμφίκλεια είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Φθιώτιδας. Μια βόλτα και μόνο μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Ξανθής που μοιράζεται μαζί μας τις φωτογραφίες της, αρκεί για να μας κάνει να θέλουμε να την επισκεφθούμε άμεσα!
Χαρακτηριστικό του παραδοσιακού οικισμού τα στενά καλντερίμια, τα παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμοσκεπές, αλλά και τα εκλεκτά εδέσματα που «συγκινούν» ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
 Έχει ενδιαφέρον: Η Ξανθή μας συμβουλεύει να επισκεφθούμε στην κεντρική πλατεία του χωριού το Πνευματικό Κέντρο που στεγάζει το μουσείο Άρτου με ψωμιά και εδέσματα, το Μουσείο Επαγγελμάτων για να γνωρίσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων στην πορεία των αιώνων, και την αίθουσα «Ευταξία» με την συλλογή από όπλα.
«Στο πνευματικό κέντρο διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, έργων τέχνης, φωτογραφίας αλλά και η Έκθεση Ψωμιού» κάθε χρόνια» μας λέει χαρακτηριστικά.
Κάθε χρόνο, την Κυριακή των Αποκρεών οι ντόπιοι ψήνουν ένα κοντοσούβλι μήκους 120 μέτρων, ενώ παράλληλα οι σύλλογοι γυναικών φτιάχνουν σπιτικές πίτες και τις προσφέρουν στους καρναβαλιστές.
 Τι να δοκιμάσουμε: Θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές της Ξανθής και θα απολαύσουμε αρνί, κοντοσούβλι και κοκορέτσι στην κεντρική πλατεία και στην ταβέρνα «Δαδί». Στο «50-50» πηγαίνουν όσοι προτιμούν πίτσα και ζυμαρικά. Στο χωριό θα βρείτε και την μπυραρία «Mountain beer house», για τους λάτρεις της μπύρας.
Η Ξανθή Τσαπρούνη μας γράφει για τον τόπο της μεταξύ άλλων: «Μαρία μου,εγώ θα σου μιλήσω για το μέρος που γεννήθηκα και μεγάλωσα,την Αμφίκλεια ή αλλιώς το Δαδί. Μια λατρεμένη κωμόπολη στην οποία πέρασα τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια της ζωής μου. Είμαι τόσο περήφανη για την ομορφιά του τόπου μου που αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας και να σας δώσω μια μικρή ιδέα απο το γραφικό και παραδοσιακό οικισμό μας. Βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού και μόλις 2 ώρες περίπου απο την Αθήνα, αποτελεί μια πιο ήρεμη ταξιδιωτική επιλογή κυρίως για τους λάτρεις του σκι που θα έρθουν στο χιονοδρομικό μας τον χειμώνα. Είμαι σίγουρη οτι θα την αγαπήσετε κ εσείς, όποια εποχή κι αν την επισκεφτείτε».
 Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε:
ΑμφίκλειαΑμφίκλειαΑμφίκλεια ΑμφίκλειαΑμφίκλειαΑμφίκλειαΑμφίκλειαΑμφίκλειαΑμφίκλεια
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.