Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Οι 5 καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί

Το φθινόπωρο προσφέρεται για μικρές αποδράσεις – ανάσα σε κοντινούς αλλά συνάμα όμορφους προορισμούς. Είτε είστε λάτρεις του βουνού είτε της θάλασσας, σίγουρα θα βρείτε έναν προορισμό που θα καλύψει όλες τις επιθυμίες σας. Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι 5 προορισμοί:

1.Ζαγοροχώρια – Κόνιτσα
Τα 46 χωριά χτισμένα στους πρόποδες της Πίνδου, μαγεύουν τον
επισκέπτη με τους πετρόχτιστους οικισμούς και την άγρια ομορφιά της φύσης. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Πάπιγκο, την Αρίστη και τους Κήπους/ Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα μεγαλύτερα, βαθύτερα και εντυπωσιακότερα φαράγγια του κόσμου. Αξίζει όχι μόνο να δείτε αλλά και να περπατήσετε στα μονοπάτια του. Η περιοχή της Κόνιτσας φημίζεται για τις κατασκευές γεφυριών που παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Η Κόνιτσα θεωρείται η πόλη του καγιάκ και προσφέρει τη δυνατότητα όλο το χρόνο να απολαύσει κάποιος το άθλημα αυτό, αλλά και το ράφτιγκ, την ορειβασία, ιππασία, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, την πεζοπορία, το ποδήλατο βουνού.

2. Πήλιο
Για τους λάτρεις των διακοπών στις αρχές του φθινοπώρου, η περίοδος από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως
τα μέσα Οκτωβρίου είναι η καλύτερη εποχή για το Πήλιο. Καθώς η θερμοκρασία είναι ευχάριστη και η θάλασσα καθαρή και δροσερή. Το φύλλωμα των δένδρων προσδίδει ένα μοναδικό χρώμα.Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, δασική πεύκη, καθώς και συστάδες υβριδογενούς ελάτης. Το Πήλιο παραμένει πανέμορφο όλους τους μήνες και ενδείκνυται για κάθε είδους δραστηριότητα, καθώς και για εναλλακτικό τουρισμό ή και αγροτουρισμό

3. Μονεμβασιά
Η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο
τρόπο. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και βασικό σταθμό για κάθε περιηγητή της Πελοποννήσου. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία.









4. Ναύπακτος
Η Ναύπακτος με το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του γοητεύει
και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη. Στην ορεινή Ναυπακτία δε εο επισκέπτης μαγεύεται από μια αισθησιακή και απολαυστική διαδρομή μέσα στα όμορφα δάση όπου εναλλάσσονται η βελανιδιά, το έλατο, η οξιά, το πλατάνι, η καστανιά και σε κάποια σημεία υπάρχουν όλα μαζί, δίνοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό χρώμα.

5. Λίμνη Πλαστήρα
Η λίμνη Πλαστήρα περιτριγυρίζεται από δεκάδες παραδοσιακά και φιλόξενα χωριά. Εκτός από την
απερίγραπτη ομορφιά της, η λίμνη Πλαστήρα διαθέτει αναρίθμητα και μοναδικά αξιοθέατα που είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσουν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.