Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σκουπιδότοπος έχει γίνει η περιοχή της διασταύρωσης ΧΚΠ – Πολύδροσο στον δρόμο Αμφίκλειας – ΧΚ Παρνασσού

Σκουπιδότοπος έχει γίνει η περιοχή της διασταύρωσης ΧΚΠ – Πολύδροσο στον δρόμο Αμφίκλειας – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν την 1η Σεπτέμβρη 2015, κάποιοι ανεγκέφαλοι ξεφορτώθηκαν αρκετά κιλά σκουπίδια, μάλλον μετά από κάποιο πανηγύρι.
Ο ΦΔΕΔ Παρνασσού κατά την διάρκεια της λειτουργίας του έχει γίνει πολλές φορές αποδέκτης μηνυμάτων από πολίτες για παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών σε αρκετά σημεία του Παρνασσού, ιδιαίτερα εντός δασικών περιοχών και στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του έχει ανταποκριθεί αρκετές φορές στην επίλυση τέτοιων προβλημάτων.
Οι εικόνες αυτές αλλά και όλες οι υπόλοιπες που έχουμε αντικρίσει κατά καιρούς οφείλονται κυρίως στην έλλειψη παιδείας, γιατί κανείς δεν φρόντισε ουσιαστικά για την παιδεία αυτού του τόπου.
Η έλλειψη παιδείας οδηγεί στο να πετάμε τα σκουπίδια μας στους δρόμους και τα δάση, στο να κόβουμε παράνομα δένδρα, στο να κυνηγάμε παράνομα θηράματα.
Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια μας στον δρόμο ή στη φύση είναι χιλιοειπωμένοι, γνωστοί σε όλους και κανένα νόημα δεν έχει να αναλυθούν ξανά εδώ.
Απλά θα πρέπει κάθε φορά που υπερθεματίζουμε για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία των Ελλήνων να μην ξεχνάμε ότι τα σκουπίδια είναι και δείκτης του πολιτισμού και της παιδείας ενός λαού. 
  
 
Κλικάρετε για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.