Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτές είναι οι 7 αλλαγές στα capital controls

Επτά νέες αλλαγές που επιφέρουν περαιτέρω χαλάρωση στα capital controls, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας. Προσέθεσε μάλιστα ότι «έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας». 
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς. 
Ο υπουργός Οικονομικών αφού εκτίμησε ότι, μέχρι το τέλος του έτους, είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, μετά από σύσκεψη που είχε την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι τα capital controls χαλαρώνουν στα εξής σημεία:
  1. Σε περίπτωση που δεν εξαντλούνται τα ημερήσια όρια ρευστότητας των τραπεζών, τα υπόλοιπα μπορούν να αξιοποιηθούν σε εβδομαδιαία βάση.
  2. Ολα τα αιτήματα για εισαγωγές έως και 5.000 ευρώ, τα αναλαμβάνουν οι τράπεζες και δεν ασχολείται η αρμόδια Επιτροπή.
  3. Δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού σε φοιτητές.
  4. Γίνεται εντατικό ξεκαθάρισμα όλων των υποθέσεων που λιμνάζουν.
  5. Γίνεται ουσιαστική χαλάρωση στις διαδικτυακές συναλλαγές εξωτερικού.
  6. Συγκέντρωση όλη της νομοθεσίας για τα capital controls σε ένα κείμενο.
  7. Δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους βουλευτές να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων που θα λήξει, μετά την προεκλογική περίοδο για τις δαπάνες τους, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.
Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε, επίσης ότι εξετάζονται κίνητρα, αλλά και συστάσεις για την επαναφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα των κεφαλαίων που βρίσκονται σήμερα σε... στρώματα «το γνωστό στρώμα capital», όπως είπε ο υπουργός, ή στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των αλλεπάλληλων προμηθειών που πληρώνουν οι πελάτες, λόγω των τραπεζικών περιορισμών.
Πηγή:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.